مجتمع فرهنگی، مذهبی، مسجد و حسینیه سقای تشنه لب فرهنگی،دینی،خبری
|
پنج شنبه 10/7/1393 زندگی امام باقر (ع) چگونه بود؟
جابر بن عبدالله انصاری میگوید: از رسول خدا (ص) شنیدم که فرمود: ای جابر، تو به مردی از خاندان من میرسی که همنام و همشکل من است، علم را میشکافد و تفسیر و توضیح میدهد.
حضرت امام محمد باقر (ع)، امامی است که همه لحظات عمر با برکتش، در راه ارشاد و هدایت انسانها به پایان رسید. امامی که از زمینهسازیهای پدرش امام سجاد (ع) در راستای معرفی مکتب تشیع و مبارزه با طاغوت زمان، بهرهبرداری بسیار کرد و با تربیت شاگردان برجسته و تبیین فقه ناب اسلام و اهل بیت (علیهمالسلام)، بزرگترین قدم را برای شناسایی تشیع و مکتب اهل بیت (علیهمالسلام) برداشت. او در سن چهار سالگی در کربلا و ماجرای عاشورای حسینی حضور داشت و در سفر کوفه و شام همراه پدر، همه سختی این سفر را تحمل کرد و بر اساس فرهنگ عاشورا تربیت شد. او تجسمی از ارزشهای والای انسانی و کمالات اخلاقی بود، پیامبر اکرم (ص) از او یاد و تجلیل فراوانی نموده است؛ چنانکه جابر بن عبدالله انصاری میگوید: از رسول خدا (ص) شنیدم که فرمود: ای جابر! تو به مردی از خاندان من میرسی که همنام و همشکل من است، علم را میشکافد و تفسیر و توضیح میدهد. [1] زندگی امام باقر (ع) را میتوان در سه بخش بیان نمود: 1 - امام باقر (ع) در عصر پدر (38 سال). 2 - دوران امامت (20 سال). 3 - نمونهای از گفتار و رفتار امام باقر (ع). بخش اول:اسم مبارک آن حضرت محمد، لقبش باقر، شاکر و امین. کنیهاش ابوجعفر، نام پدر گرامیاش علی بن الحسین (ع) و نام مادر بزرگوارش، فاطمه دختر امام حسن مجتبی (ع) بود. در اول رجب سال 57 ه. ق در مدینةالنبی متولد و در سال 114 ه. ق در همان شهر، شهید شد و از دنیا رفت. او از دو طرف، نَسَبش به هاشم میرسید و هم از دو طرف، نسبش به امام علی (ع) میرسید. قبر شریفش در مدینه، در قبرستان [2] بقیع کنار قبر پدر بزرگوارش امام سجاد (ع) است. امام باقر (ع) دریافته بود که فرهنگ تشیع در انزوا قرار گرفته و زیر چکمه جلادان اموی، بیرمق مانده است، از این رو لازم بود به یک انقلاب وسیع فرهنگی دست بزند و با تشکیل حوزه علمیه و تربیت شاگردان برجسته، فقه آل محمد (ع) و خط فکری تشیع را آشکار سازد.
دوران عمر شریف امام باقر (ع):1 - سه سال و شش ماه و ده روز با جدّ بزرگوارش امام حسین (ع). 2 - سی و چهار سال و پانزده روز با پدرش امام سجاد (ع). 3 - نوزده سال و ده ماه و 12 روز مدت امامت. امام صادق (ع) درباره مقام مادر امام باقر (ع) فرموده است: «کانت صدیقه لم تدرک فی آل الحسن امرأهٌ مثلها» [3] او یک صدیقه راستگو و راستکردار بود و در خاندان امام حسن (ع)، بانویی مانند او یافت نمیشود. بخش دوم و سوم:دوران امامت امام باقر (ع): در محرم سال 95 ه. ق پس از شهادت پدر بزرگوارش امام سجاد (ع)، دوران امامت امام باقر (ع) هنگامی که 38 سال از عمر شریفش میگذشت، آغاز گردید و تا ذیحجه 114 ه. ق و حدود 20 سال طول کشید. امام باقر (ع) در این مدت در مدینه زندگی میکرد و خلفای عصرش به ترتیب چنین بودند: 1 - ولید بن عبدالملک، که حدود پنج ماه از امامت امام باقر (ع) در عصر خلافت او واقع شد. 2 - سلیمان بن عبدالملک، از سال 96 تا 99 ه. ق که چهار سال و دو ماه از امامت امام باقر (ع) در این عصر بود. 3 - عمر بن عبدالعزیز، از سال 99 تا 101 که دو سال و پنج ماه از امامت امام باقر (ع) با این عصر مصادف شد. 4 - یزید بن عبدالملک، از سال 101 تا 105 ه. ق که چهار سال و دو ماه از امامت امام باقر (ع) در این عصر بود. 5 - هشام بن عبدالملک از سال 105 تا 114 ه. ق که حدود 9 سال بخش آخر امامت امام باقر (ع) در این عصر پر آشوب واقع شد و سرانجام به دستور او و توسط والی مدینه مسموم شد و به شهادت رسید. [4] تأسیس حوزه علمیه و نهضت فرهنگی تشیع:امام باقر (ع) دریافته بود که فرهنگ تشیع در انزوا قرار گرفته و زیر چکمه جلادان اموی، بیرمق مانده است، از این رو لازم بود به یک انقلاب وسیع فرهنگی دست بزند و با تشکیل حوزه علمیه و تربیت شاگردان برجسته، فقه آل محمد (ع) و خط فکری تشیع را آشکار سازد. آن حضرت به خوبی میدانست که همین موضوع، زمینه عمیق و بنیانکن برای مبارزه با طاغوتیان خواهد شد و در درازمدت، شیعیان را به صحنه میآورد و مکتب اهل بیت (علیهمالسلام) را زنده خواهد کرد. بنابر این، امام باقر (ع) زمینهسازی بسیار عمیق و خوبی را در این راستا نمود و پس از او، فرزند برومندش امام صادق (ع) با تشکیل حوزه علمیه چهار هزار شاگردی، آن را به ثمر رسانید و به عنوان یک دانشگاه عظیم اسلامی در تاریخ اسلام، آشکار و ماندگار ساخت. بنابر این میتوان گفت: امام باقر (ع) موسس و بنیانگذار حوزه علمیه شیعه و نهضت فکری و انقلاب فرهنگی تشیع بود. [5] امام باقر (ع) شاگردانی مانند: محمد بن مسلم، زراره بن اعین، ابوبصیر، برید بن معاویه را تربیت کرد که امام صادق (ع) فرمود: این چهار نفر، مکتب و احادیث پدرم را زنده کردند؛ و فرمود: صلوات خدا بر آنها در حال زندگی و پس از مرگ [6]. یکی از شاگردان پرورش یافته امام باقر (ع) یعنی جابر بن یزید جُعفی، پس از هجده سال کسب علم و آموختن هفتاد هزار حدیث از محضر امام باقر (ع)، هنگام وداع از آن حضرت (برای مراجعت به کوفه)، از ایشان تقاضای حدیث و پند و نصیحت میکند! امام باقر (ع) میفرماید: بعد از هجده سال کسب علم و کمال، بس نیست؟ جابر عرض میکند: آری، شما دریایی هستید که آبش تمام نمیشود و به قعر آن نمیتوان رسید. امام باقر (ع) میفرماید: سلام مرا به شیعیانم برسان و به آنها اعلام کن بین ما و خداوند، هیچ خویشاوندی نیست و به پیشگاه خداوند کسی نزدیک نگردد، مگر در پرتو اطاعت و پیروی؛ ای جابر، کسی که خدا را اطاعت کند و ما را دوست بدارد، او دوست ما خواهد بود، و کسی که نافرمانی خدا کند، دوستی ما به حال او سودی نخواهد بخشید. [7]
پینوشتها: [1] - اصول کافی، ج 1، ص 469. [2] - الارشاد شیخ مفید، ترجمه حاج سید هاشم رسولی محلاتی، انتشارات علمیه الاسلامیه، چاپ دوم، قطع وزیری، ص 156. [3] - اصول کافی، ج 1، ص 496. [4] - اقتباس از تتمه المنتهی، ص 73 تا 90 از تاریخ یعقوبی آدرس داده شده. [5] - گرچه اساس تشیع در عصر رسول خدا (ص) پیریزی شد، ولی حکومت ننگین بنیامیه، این اساس را درهم ریخت و امام باقر (ع) آن را نوسازی کرد. [6] - بهجه الآمال، ج 4، ص 69 (به نقل از سیره چهارده معصوم، محمد محمدی اشتهاردی، ص 463، نشر مطهر، 1378، قطع وزیری). [7] - سفینه البحار، ج 2، ص 142، بحار، ج 78، ص 183. موضوعات مرتبط: برچسبها: مطلب جالب تربیتی ﺩﺭ بعض ﻣﻬﺪ ﮐﻮﺩﮎ ﻫﺎ ۹ ﺻﻨﺪﻟﯽ ﻣﯿﺬﺍﺭﻥ ﻭ ﺑﻪ ۱۰ ﺑﭽﻪ ﻣﯿﮕﻦ ﻫﺮ ﮐﯽ سبک زندگی موضوعات مرتبط: برچسبها:
امام باقر (علیه السلام)
امام باقر(علیه السلام): آیا شیعیانمان را معرّفى كنم آنها دژهاى محكمى هستند و سینه هاى امانتدارى هستند و صاحبانعقل هایى وزین و متین هستند شایعه پراكنى نمى كنند و اسرار را فاش نمى كنند وآدم هاى خشك و خشن و ریاكار هم نیستند راهبان شب و شب زنده داران و شیرانروزند. موضوعات مرتبط: برچسبها:
چه ظلمها که به اولاد مصطفی کردند
خدا گواست به آل علی جفا کردند
گلوی تشنه بریدند از حسینش سر
سر مقدس او را به نیزهها کردند
امام چارم ما را به شام آوردند
میان خلق ورا خارجی صدا کردند
امام پنجم ما را به زهر کین کشتند
بسا ستم که به آن حجت خدا کردند
به بیت حضرت صادق هجوم آوردند
قیامتی دگر از این ستم به پا کردند
سر برهنه دل شب ز خانهاش بردند
چه ظلمها که به آن نجل مصطفا کردند
در آن سیاهی شب، اهل بیت آن مظلوم
گریستند و برای پدر دعا کردند
همه سواره و او را پیاده میبردند
نه رحم کرده، نه از حضرتش حیا کردند
سه بار تیغ کشیدند بهر کشتن او
عجب به عهد رسول خدا وفا کردند!
امام صادق ما را به زهر کین کشتند
مدینه را زغمش دشت کربلا کردند
هزار مرتبه نفرین حق بر آن قومی
که خط خویش ز آل علی، جدا کردند
برای غصب خلافت زدند زهرا را
چه شد که کودک ششماهه را فدا کردند
به جای شاخۀ گل بار هیزم آوردند
حقوق فاطمه را پشتِ در ادا کردند
بسوز و شعله برافروز از جگر «میثم»
که حمله بـر حرم وحی کبریا کردند
موضوعات مرتبط: برچسبها: پرپر شده شقايق (2) مولا امام صادق(ع)
موضوعات مرتبط: برچسبها: شهادت مولی الموحدین امیر مومنان علی (علیه السلام) تسلیت باد حضرت آیت الله صافی گلپایگانی:تزريق خون به روزهدار، مبطل روزه نیست
شفقنا(پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه) - حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی به پرسشی درباره حکم تزریق خون به روزه دارپاسخ داده است. به گزارش شفقنا متن پرسش مطرح شده وپاسخ این مرجع تقلید شیعیان بدین شرح است: آيا تزريق خون به روزهدار، مبطل روزه است؟ مبطل روزه نيست. والله العالم انتهای پیام موضوعات مرتبط: برچسبها: موضوعات مرتبط: برچسبها:
جلسه اعضاء هیئت امناء مجتمع فرهنگی مذهبی مسجد و حسینیه سقای تشنه لب با حضور جمعی از مسئولین و معاونین و کارشناسان سرو وارنان شاغل در استان یزد برگزار شد به نقل از روابط عمومی مجتمع ، این جلسه عصر روز یکشنبه مورخ 15تیرماه 93 مصادف با هشتمین روز ماه مبارک رمضان در محل مجتمع فرهنگی مذهبی سقای تشنه لب برگزار شددراین جلسه که جمعی از اعضاء هیئت مناء (حجه الاسلام زارع ارنانی،مهندس علی زارع ،مهندس علی زارع سروی ،استاد حسین زارع،آقای حسین زارعیان وآقای اکبر زارع ارنانی)وبا دعوت از جمعی از مسئولین وکارشناسان سرو ارنان مقیم و شاغل در یزد (مهندس محمد زارع سروی مسئول هلال احمر شهرستان یزد،مهندس اکبر زارع ارنانی عضو شورای شهر حمیدیا ،سرهنگ حسین زارع کمالی یکی از فرماندهان سپاه یزد)راس ساعت 17:30 شروع و ساعت 19:30 پایان یافت .حجه الاسلام زارع ارنانی در ابتداء ضمن تلاوت کلام ا... مجید و خیرمقدم شرحی درمورد برنامه ها و فعالیتهای هیئت امناء ارائه داد و هدف از جلسه را تصمیم گیری و تصمیم سازی برای ارتقاء فعالیتهای هیئت امناء و استفاده از فرصتها و ظرفیتهای این مجتمع و گفتگو درمورد تشکیل انجمن مدیران و کارشناسان سرو ارنان مقیم یزد برشمرد زارع از شورای شهر حمیدیا و شهرادار حمیدیا بخاطر احداث پارک و نامگذاری آن به بوستان سقا و مساعدتهای فرهنگی قدر دانی و تشکر کرددر ادامه از نظرات میهمانان جلسه استفاده و طرحهای بسیار ارزنده ای ارائه شد ومقرر شد در جلسات بعدی سایر مدیران و کارشناسان نیز دعوت و از نظرات و طرحهای آنان نیز استفاده شود .در پایان برنامه های شبهای احیاء در محل مجتمع مورد ارزیابی قرار گرفت و به شرح ذیل تصویب شد1. شروع مراسم شبهای قدر از ساعت 22:30
موضوعات مرتبط: برچسبها: بیماران دارای سنگ کلیه و روزه داریمجموعه : بهداشت و سلامتی
کلیه ها مسئول تنظیم آب و املاح بدن هستند و اینکار را به دقت تمام انجام می دهند. حتما شما متوجه شده اید که اگر شما حتی چند لیتر مایعات پشت سر هم مصرف کنید، کلیه ها بلافاصله میزان زیادی آب را دفع می کنند و گرنه ما توسط آب زیادی که مصرف می کنیم غرق می شویم. همین موضوع در مورد املاح نیز صدق می کند.
مثلا یون پتاسیم که در میوه جات به مقدار زیادی وجود دارد، اگر از طریق کلیه ها دفع نشود، میزان آن در خون بالا رفته و سبب ایست قلبی می شود. هر ملحی به میزان مشخصی در آب محلول است. مثلا اگر شما به یک لیوان آب شروع به اضافه کردن شکر کنید، شکر در ابتدا در آب حل می شود. حال اگر شما به اضافه کردن شکر به آب ادامه دهید، موقعی می رسد که دیگر شکر قابل حل در آب نیست و به اصطلاح می گوئیم که آب از شکر اشباع شده است.
در نقطه اشباع، شکر شروع به کریستالیزه شدن می کند و به شکل جامد در می آید. در این نقطه ما برای اینکه شکر را به حالت محلول در آوریم باید میزان آب را افزایش دهیم ولی باز در این میزان آب افزایش یافته ما به نقطه ای می رسیم که آب از شکر اشباع شده و شکر به شکل کریستال در می آید. همین مکانیسم در مورد سنگ سازی کلیه ها نیز صادق است.
شایعترین نوع سنگ کلیه به ترتیب اگزالات کلسیم و فسفات کلسیم هستند. اگر اگزالات کلسیم به شکل محلول در بیاید، کریستالیزه نشده و با ادرار دفع می شود، ولی کافی است که میزان آن در ادرار به نقطه ای برسد که دیگر قابل حل نباشد که در اصطلاح می گوئیم که به نقطه اشباع رسیده است. در این حالت کریستال اگزالات کلسیم تشکیل می شود. این کریستالها در ابتدا در حد میکرون هستند و اگر حجم ادرار به مقدار کافی زیاد باشد از راه ادرار دفع می شوند، و گرنه در کلیه رسوب کرده و کم کم بزرگ شده و به شکل سنگ کلیه در اندازه های متفاوت در می آید. در مورد روزه داری در کسانی که دارای سابقه سنگ کلیه هستند چند اصل کلی وجود دارند: • برای همه کسانی که دارای سنگ کلیه هستند یک نسخه واحد نمی توان پیچید. • بسته به شرایط محیط، نوع کار، میزان فعالیت روزانه و میزان دفع مایعات، در مورد هر بیمار باید جداگانه تصمیم گرفت. • در افرادیکه فقط دارای یک بار سابقه سنگ کلیه بوده اند با افرادیکه مکررا سنگ کلیه می سازند، دستورات پزشک متفاوت خواهد بود. • نوع عملکرد کلیه (آیا کلیه ها سالم هستند یا نه و اگر آسیب دیده اند، این آسیب چقدر است) در اخذ تصمیم مهم است. میزان دفع آب یک کارگر ساختمانی که در زیر آفتاب کار می کند چندین برابر یک کارمند پشت میز نشین است که در یک اطاق دارای سرمایش مناسب کار می کند. هر بیماری باید قبل از اخذ تصمیم در مورد چگونگی روزه داری، با پزشک معالج خود مشورت نماید.
پزشک برای اینکه تصمیم بگیرد که بیمار رزوه بگیرد یا نه، پارامترهای زیر را در نظر خواهد گرفت: • چگونگی سابقه سنگ کلیه (چند بار با چه فواصلی مبتلا به سنگ کلیه شده است) • سابقه اقدامات درمانی از جمله عمل جراحی برای سنگ • شغل بیمار و میزان مایعاتی که در روز از دست می دهد • وجود بیماریهای دیگر مثل دیابت • چگونگی عملکرد کلیه (آیا کلیه ها عملکرد طبیعی دارند، اگر کلیه ها آسیب دیده اند این آسیب چقدر است، آیا بیمار فقط دارای یک کلیه است) • محل سنگ (آیا سنگ در داخل کلیه است و یا در داخل حالب)
• اندازه و میزان سنگ ( تعداد سنگها و اندازه آنها چقدر است) • جنس سنگ (سنگ بیمار از چه جنسی است، اگزالات کلسیم، اسید اوریک، سنگ عفونی، سنگ سیستئینی) • میزان فعالیت روزانه (آیا بیمار بنا به دلایلی زمین گیر است و یا فعالیتهای روزمره را انجام می دهد) • نوع رژیم غذائی و میزان مایعاتی که در روز مصرف می کند • نوع داروهائیکه مصرف می کند توصیه های کلی در مورد روزه داری در افرادیکه دارای سابقه سنگ کلیه هستند به قرار زیر است ولی اخذ تصمیم نهائی با پزشک معالج خواهد بود: • بیمارانیکه دارای سنگ حالب هستند تا موقع دفع سنگ و یا درمان آن نباید روزه بگیرند. چون این بیماران نیاز به این دارند که هر چه زودتر سنگ خود را دفع کنند. اگر سنگ حالب به اندازه ای بزرگ باشد که جلوی دفع ادرار از کلیه مربوطه را کاملا مسدود کند، کلیه همانطرف در عرض 8 هفته از بین می رود. در حقیقت سنگ حالب از اورژانسهای پزشکی است. • در افرادیکه دارای سنگ کلیه از نوع عفونی هستند و عفونت فعال کلیه دارند، روزه داری توصیه نمی شود. • افرادیکه جنس سنگ آنها سیستئین است، نباید روزه بگیرند، چون بسرعت دچار سنگ کلیه می شوند. • افرادیکه دارای یک سنگ منفرد در قسمتی از کلیه بوده که چندین سال است، بدون تغییر باقی مانده است، می توانند روزه بگیرند. این افراد باید حتما ما بین افطاری و سحری حدا قل 8 لیوان آب علاوه از میزان مورد نیاز برای رفع تشنگی بنوشند. • افرادیکه در سابقه یک بار دچار سنگ کلیه شده اند و چندین سال است که دیگر سنگ کلیه نداشته اند، می توانند روزه بگیرند و از مایعات به شرح فوق باید استفاده کنند. • افرادیکه اخیرا فقط بار اول است که دچار سنگ کلیه شده اند و درمان نیز انجام شده است، می توانند روزه بگیرند. • افرادیکه یک کلیه خود را به خاطر سنگ کلیه از دست داده اند، نباید روزه بگیرند. • افرادیکه بیش از 50 درصد عملکرد کلیه های خود را به علت سنگ کلیه از دست داده اند صلاح است روزه نگیرند. • افرادیکه برای بار اول در ماه رمضان دچار سنگ کلیه شده و میتلا به درد و خونریزی می شوند، تا درمان آن نباید روزه بگیرند. • بطور کلی ثابت نشده است که روزه داری فرد را مستعد سنگ کلیه می کند. منبع:7sib.ir موضوعات مرتبط: برچسبها: |
|
[ طراحی : وبلاگ اسکین ] [ Weblog Themes By : weblog skin ] |